Kuchnia Niepodległej w Dworze Choiny

Kuchnia Niepodległej w Dworze Choiny

Kuchnia Niepodległej, czyli kurczak po polsku!

Już niebawem będziemy wspólnie świętować 100 lat polskiej niepodległości! Jest to idealny czas, aby powrócić do staropolskich przepisów kulinarnych. W niedzielę, 11 listopada przez cały dzień będą mogli Państwo skosztować w naszej restauracji wyśmienitego „kurczaka po polsku” w wykonaniu Kucharzy Hotelu Dwór Choiny.

Kurczak po polsku w polskiej sztuce kulinarnej gości od co najmniej kilku stuleci. Ma w sobie wszystko, co w polskiej kuchni tradycyjnie zawsze było najlepsze – drób, podroby i przyprawy. Sekretem tego przepisu na kurczaka po polsku jest odpowiednia ilość zieleniny. Kurczak z nadzieniem to idealne danie na rodzinny, weekendowy obiad. Sycące, a jednak niezbyt ciężkie, aromatyczne i zaskakujące prostotą składników.

Tego dnia udostępnimy dla Państwa zestaw obiadowy według staropolskich przepisów składający się z:

  • Zupy grzybowej
  • Kurczaka po polsku z maślaną rozetką i warzywami
  • Śliwką pod kruszonką

Świętuj kulinarnie 100 lecie polskiej niepodległości w Hotelu*** Dwór Choiny w Kazimierzówce obok Lublina!

Niedziela,
11 listopada 2018

Do zobaczenia przy stole!

 

(fot. FB: Miny Robimy)